Tel: +36 40 KATTINTSONHétfőtől-csütörtökig 8.00-19.00, pénteken 8.00-16.00

Urológiai vizsgálat

Urológiai vizsgálat a budapesti szakrendelőben

A legtöbbször fenntartással fogadjuk, ha valamilyen egészségügyi probléma miatt urológiai vizsgálatra van szükség. Olyan intim területről van szó, amit akkor is kellemetlennek érzünk, ha egyébként nem jár fájdalommal.

Az urológia a húgyivarszervek betegségeivel, azok diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. Ha ilyen jellegű probléma jelentkezik, érdemes azonnal szakorvoshoz fordulni.

Az urológiai vizsgálat menete

Urológiai vizsgálatra érdemes éhgyomorral érkezni, és a vizeletünket tartogatni, hogy így az esetleges vérvizsgálat és a vizeletvizsgálat is elvégezhető legyen. A húgyhólyag ultrahanggal is megtekinthető, de lehetőség van a vesék, a prosztata, az ondóhólyagok, a herék és a mellékherék részletesebb vizsgálatára is.

Az urológiai fizikális vizsgálat a has és a vesetájék, valamint a nemi szervek megtekintése, tapintása, amivel a gyakorlott urológus a beteg számára nem feltűnő eltérést is észreveheti.

A prosztata végbélen keresztüli fizikális vizsgálata az egyetlen, ami kellemetlen lehet. Kifejezett kérésre mellőzhető, de jó tudni, hogy ha kellő gyakorlattal rendelkező orvos végzi, akkor nem jár jelentős fájdalommal.

A felsorolt vizsgálati módszerek nem minden betegség feltérképezéséhez nyújtanak információt, a kivizsgálás menete mindig egyénre szabott.

A röntgenfelvétel készítése gyakran része az urológiai vizsgálatnak, például tisztázhatja vese- vagy húgyhólyagkövek jelenlétét. Bizonyos betegségek esetén szükségessé válhat további diagnosztikai módszerek alkalmazása is. A CT és az MRI a hasi és kismedencei szervekről illetve a prosztatáról adnak pontosabb információt. Ezeket a vizsgálatokat egészítheti ki a laboratóriumi vér- és vizeletvizsgálat, ondóvizsgálat.

Empátia az Egészségcentrumban

Intézményünkben minden rendelkezésre áll annak érdekében, hogy a kivizsgálás a legkevesebb kellemetlenséggel járjon. Jól felszerelt rendelőnkben a korszerű vizsgálati eszközök kényelmes és minden fájdalomtól mentes szűrést tesznek lehetővé. Így szakértelemmel párosulva a diagnózishoz és a gyógyuláshoz szükséges minden információt idejében megkaphatja a beteg. Orvosaink amellett, hogy a területük elismert specialistái, nagyfokú diszkrécióval és empátiával végzik munkájukat. Nálunk az urológiai kivizsgálás sem fizikai, sem lelki megterhelést nem okoz a pácienseknek. A folyamatos, pontos és nyílt tájékoztatás pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a kezelőorvos és a páciens között kialakuljon az az együttműködés és bizalom, ami elengedhetetlen a pontos diagnózis és a hatékony kezelés szempontjából.

Páciensként Ön is sokat tehet a gyorsabb és pontosabb diagnózis érdekében. Hozza magával korábbi orvosi papírjait, készítsen listát az aktuálisan szedett gyógyszereiről. Tájékoztassa a vizsgálatot végző orvost a családban előforduló nagyobb urológiai betegségekről, vagy az esetleges gyógyszerérzékenységéről.

ÁRAK

Áraink tájékoztató jellegűek és a készpénzzel vagy kártyával helyszínen kiegyenlített szolgáltatásokra vonatkoznak.

A végső ár az orvosi konzultáció után és a választott fizetési mód ismeretében konkretizálódik.

A beavatkozásokhoz felhasznált gyógyszerek és/vagy gyógyászati segédeszköz költségeket a csomagárak nem tartalmazzák.
Urológiai vizsgálat 20.000 Ft