Tel: +36 40 KATTINTSONHétfőtől-csütörtökig 8.00-19.00, pénteken 8.00-16.00

Andrológiai vizsgálat

Andrológiai vizsgálat a budapesti szakrendelőben

A legtöbb férfi számára komoly problémát jelent orvosi segítséget kérni ha intim, szexuális problémái jelentkeznek. A meddőségi vagy merevedési gondokat olyan szemérmesség övezi, ami nagyon megnehezíti a segítségnyújtás bármiféle formáját. Pedig az andrológiai szűréseken való rendszeres részvétellel komoly betegségek előzhetők meg.

A magyar férfiak egészségi állapota lényegesen rosszabb, mint az európai átlag. Pedig a megfelelő életminőséghez alapvetően fontos az egészsége megőrzése, amihez a genetikai adottságok, az egészséges és helyes táplálkozás, és a testmozgás mellett a rendszeres orvosi vizsgálat is nélkülözhetetlen.

Mikor javasolt az andrológiai vizsgálat?

Az andrológia tulajdonképpen férfigyógyászat, és elsősorban a férfimeddőség, a szexuális zavarok diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik. Szexuális zavar lehet a korai illetve késői magömlés, vagy a magömlés különböző zavara, főként fájdalma. A merevedési zavarok a legkülönbözőbb mértékűek lehetnek, és a háttérben leggyakrabban szervi okok, például szívproblémák, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy idegrendszeri problémák állnak. Nem ritkák a visszatérő urológiai gyulladások, így a here, a mellékhere, a húgycső vagy a prosztata gyulladása, amely végső soron akár erekciós problémákat is okozhatnak.

Andrológushoz kell fordulni olyan fertőzések kivizsgálása esetén is, mint a herpesz, a szemölcs, a húgycsőfolyás vagy a humán papillómavírus, azaz HPV. Ez a fertőzés a legtöbb esetben nem mutat tüneteket és egészségügyi problémát sem jelent, egyes esetekben azonban duzzanattal járó condylomát is okozhat, amely jóindulatú, vagyis ha időben diagnosztizálják könnyen gyógyítható. A HPV vírus bizonyos típusa viszont akár daganatot is okozhat.

A herében tapintható kóros eltérések tisztázása is az andrológusnál történik. Daganat esetén az alapos kivizsgálások és a diagnózis felállítása után derül ki, hogy gyógyszeres vagy műtéti beavatkozásra lesz-e szüksége a betegnek.

Gyors diagnózis teljes diszkrécióval az Egészségcentrumban

A családtervező férfi szűrése fájdalommentes, az alapvizsgálat során fizikális vizsgálat, spermiumanalízis történik, ezt vérből történő hormon- és genetikai vizsgálattal, ultrahang vagy röntgen vizsgálatokkal egészíthetik ki. Problémás esetekben a szakorvos tájékoztatást és kezelési módokat javasol. Az Egészségcentrumban a női és férfi partner vizsgálata párhuzamosan, egy időben is elvégezhető.

Egy férfinak mindenképpen szakember tanácsára és segítségére van szüksége, ha nemi szerveinek működésével van problémája. Fontos, hogy leküzdje szemérmességét azért az érzésért cserébe, hogy a kezelés után ismét ereje teljében van.